Sunday, September 1, 2019

Άθεοι: Φόβος Θεού. Αλαζονεία ανθρώπου...

Photo by Spiros Kakos from Pexels
Το μεγάλο πρόβλημα των άθεων: "Ο Χριστιανισμός είναι κακός!" φωνάζουν. "Ο Χριστιανισμός μας απειλεί με την Κόλαση!" κραυγάζουν. "Ο Χριστιανισμός μας απειλεί με τιμωρία!" διαμαρτύρονται.

Μικρά παιδάκια που φοβούνται τον μπαμπάκα μην τους τιμωρήσει. Μικρά παιδάκια που κλαίνε όταν ο μπαμπάς τους τιμωρεί επειδή θέλουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς έλεγχο και συνέπειες! "Η Παλαιά Διαθήκη είναι σκοτεινή!" αναφωνούν με τρόμο.

Πιστεύουν στην επιστήμη αλλά δεν κατανοούν πως το σημαντικότερο θεμέλιο της είναι ίδιο με αυτό της Π. Διαθήκης: Η αιτιότητα.

Κάθε δράση έχει μια αντίδραση. Κάθε πράξη έχει και μια συνέπεια. Δεν θες να τιμωρηθείς; Μην κάνεις κάτι που αξίζει τιμωρία! Κόσμος όπου κάνεις ό,τι θέλεις δεν υπάρχει. Εκτός από τον σκοτεινό κόσμο που ονειρεύονται οι άθεοι.

Έναν κόσμο όπου όλοι είναι ελεύθεροι. Έναν κόσμο όπου ο καθένας έχει δικαίωμα να σκοτώνει μωράκια επειδή το καλοκαίρι θέλει να πηγαίνει διακοπές με τον γκόμενο. Έναν κόσμο όπου ψυχές παιδιών καταστρέφονται επειδή "έχουμε δικαίωμα να τους κόβουμε τα γεννητικά όργανα και να καθορίζουμε εμείς τι φύλο είναι".

Ένας προοδευμένος κόσμος. Που θα φτάσει ψηλά, πολύ ψηλά.
Μέχρι τα αστέρια.
Και από εκεί, θα δει κατάματα το κενό της ύπαρξης του...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...