Friday, July 1, 2016

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Το «χέρι του Θεού»…


Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2016-07-01]: Ο Τσάι-Χουά Σιονγκ και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κεντρικής Κίνας ζήτησαν από εθελοντές να πραγματοποιήσουν μια σειρά κινήσεων με τα άνω άκρα τους. Τα ευρήματα, ανέφερε η ομάδα, «επιβεβαιώνουν ότι η μηχανική αρχιτεκτονική είναι το σωστό σχέδιο του Δημιουργού για την επιδέξια εκτέλεση πολλαπλών λειτουργιών». Η δημοσίευση περιέχει επίσης την προκλητική φράση «Ο συντονισμός του χεριού υποδηλώνει το μυστήριο της εφεύρεσης του Δημιουργού». Μετά από παράπονα τελικά το PlosOne υποχρεώθηκε σε απόσυρση της επίμαχης έρευνας. [1. 2]

Αν δεν θέλεις να δεις κάτι, δεν θα το δεις ποτέ. Αυτή είναι η επιστήμη σήμερα. Ένα σύνολο δογματικά ανθρωπάκια που φοβούνται ακόμα και τη λέξη “Θεός”. Μπορείς να κάνεις σαν επιστήμονας όποια υπόθεση θέλεις για το πως δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, αλλά μόνο αν η υπόθεση σου δεν περιλαμβάνει... δημιουργό.

Κοίτα καλά το χέρι σου. Γράφει ποίηση. Συνθέτει μελωδίες. Αγγίζει. Πονάει. Πίστεψε στο τυχαίο. Κοίτα το χέρι σου ξανά. Κινείται. Κινείται. Αισθάνεται. Αισθάνεται.

Έχουμε φτιάξει ένα σύμπαν χωρίς Θεό.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν Τον βλέπουμε…

(c) Φιλοσοφικά Τηλεγραφήματα - Φιλοσοφικός σχολιασμός της επικαιρότητας…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...