Monday, April 4, 2016

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Η επιλογή Βενέδικτου…


Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2016-04-04]:

Η σύγχρονη κοινωνία γίνεται ολοένα και πιο αθεϊστική. Μην γελιόμαστε: Οι (πραγματικοί) θρησκευόμενοι σταδιακά γίνονται μειονότητα. Η θρησκεία έχει ολοένα και μικρότερη επίδραση στην μοντέρνα κοινωνία, η οποία θεωρεί το να είναι "προοδευτική" πιο σημαντικό από το να διατηρεί τις αρχές αυτές που αποτέλεσαν τις βάσεις για το δυτικό πολιτισμό.

Η μόνη επιλογή που μένει φαίνεται να είναι η "Επιλογή του Βενέδικτου": Η απόσυρση από την κοινωνία σε μικρές ομάδες οι οποίες θα διατηρούν τις αξίες που αποτέλεσαν τις βάσεις του πολιτισμού μας ζωντανές, μέχρι να τις χρειαστεί ξανά η κοινωνία. (όπως ο Βενέδικτος αποσύρθηκε από την κοινωνία με λίγους πιστούς ακόλουθους του μετά την κατάρρευση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και το σκοτάδι που επήλθε τότε, μέχρι οι αξίες του χριστιανισμού που πρέσβευε να χρειαστούν ξανά και να αποτελέσουν τη μαγιά για τον νέο πολιτισμό που ήρθε μετά τους βαρβάρους).

Σε εποχές σκότους, η διατήρηση της φλόγας είναι η μόνη σοφή επιλογή...
Εμπιστεύσου αυτό το σκότος.
Αγκάλιασε το.
Είναι η καλύτερη διαφήμιση για το Φως…

Σχετικές πηγές


ΥΓ. Γνωρίζω ότι το να διαλύω με επιχειρήματα άθεους δεν συνάδει με την επιλογή Βενέδικτου. Είμαι αδύναμος σαν χαρακτήρας, τι να κάνω... :lol:

(c) Φιλοσοφικά Τηλεγραφήματα - Φιλοσοφικός σχολιασμός της επικαιρότητας…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...