Saturday, March 8, 2014

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Γαλλία - Σημάδια καταπίεσης...


Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2014-03-08]:

Η ελευθερία της γνώμης καταπιέζεται [βλ. την περίπτωση του Dieudonné - 1, 2], αλλά η ελευθερία της ανωμαλίας [βλ. gay γάμοι - 3] και η ελευθερία της ανηθικότητας [βλ. Ολάντ και τον χωρισμό του με την Τριβελέρ - 4] διακυρήσσονται πανηγυρικά. Η έννοια της ελευθερίας ποτέ δεν ήταν πιο πολύ συνηφασμένη με την έννοια της αυθαιρεσίας και του θράσους και της ξεδιαντροπιάς.

Όχι, δεν λέω να μην έχουν δικαιώματα οι ομοφυλόφιλοι. Αλλά να μην δίνουν τη δυνατότητα να μεγαλώνουν παιδιά σαν να ήταν "κανονικοί" ενώ καταφανώς δεν είναι!
Όχι, δεν λέω να μην τιμωρείται ο ρατσισμός. Αλλά να μην βλέπουμε παντού ναζιστικά σύμβολα γυρνώντας ανάποδα/ δεξιά/ αριστερά αυτό που βλέπουμε μόνο και μόνο για να φανούμε "δημοκράτες".
Και ναι, λέω να μην γαμάμε άλλες γυναίκες ενώ είμαστε μαζί με μία άλλη!

Φαίνονται απλά. Αλλά οι "προοδευτικοί" έχουν την τάση να κάνουν τα απλά περίπλοκα...
Είναι δύσκολο να θέλεις να θεωρείσαι ένα από τα πιο προοδευτικά κράτη του κόσμου. Κάπως εξαναγκάζεσαι να έχεις "προοδο" σε κάθε τομέα της ζωής, ακόμα και εκεί όπου οι σωστές αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί. Η αλλαγή θεωρείται "πρόοδος" ακόμα και αν είναι αλλαγή σε κάτι χειρότερο. Η στασιμότητα θεωρείται "εχθρός". Θέλεις να κινείσαι για να μην θεωρηθείς "οπισθοδρομικός". Ξεχνάς όμως ότι μπορείς να έχεις ήδη φτάσει στο σωστό μέρος.

"Το νεότερο είναι καλύτερο".
"Το μοντέρνο είναι πιο σοφό".
"Οι παλιοί δεν ήξεραν".

Άνθρωποι με αντιλήψεις μικρών παιδιών. Κυβερνούν έθνη...

(c) Φιλοσοφικά Τηλεγραφήματα - Φιλοσοφικός σχολιασμός της επικαιρότητας…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...