Sunday, September 15, 2013

Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα: Γρίπη, αποτυχημένα εμβόλια, σύγχρονη ιατρική που δεν δουλεύει...


Φιλοσοφικό Τηλεγράφημα του Σπύρου Κάκου [2013-09-15]:

Μερικά αντισώματα στον ιό της γρίπης μπορεί στην πραγματικότητα να κάνουν τον ασθενή να αισθάνεται πιο άρρωστός, όπως δείχνει μια μελέτη σε χοίρους.

Το εύρημα, αμφισβητεί έτσι την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της γρίπης. (1)

Η σημερινή ιατρική αντιμετωπίζει μονόπλευρα μόνο τα συμπτώματα. Η πραγματική ασθένεια όμως παραμένει. Ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο και η θεραπεία πρέπει να στοχεύει αυτό το σύνολο. Τα κύτταρα μας, το σώμα μας, οι άλλοι άνθρωποι, το σύμπαν - όλα είναι Ένα. Η ασθένεια είναι μια προειδοποίηση - ένας φίλος που μας λέει ότι κάτι ΓΕΝΙΚΑ δεν πάει καλά. Η σημερινή δυτική ιατρική αντί να ωθεί τον άνθρωπο να ενωθεί με το σύμπαν, το ωθεί να κλειστεί ακόμα περισσότερο στον εαυτό του και να δει πως αυτός σαν άτομο θα "θεραπευθεί". Τον αντιμετωπίζει σαν μια μηχανή έως ότου τελικά τον "σκοτώνει". Δεν θεραπεύεις το έλκος. Προσπαθείς να εξαλείψεις τις αιτίες που το προκαλούν... (2)

Νοιώσε τον κόσμο γύρω σου.

Η έννοια της θεραπείας είναι εκκλησιαστική (ενώσου με τους άλλους), όχι ατομιστική. Αν επιμένουμε να βλέπουμε τα μέρη αντί για το όλο, σύντομα θα καταλάβουμε ότι έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο. Ποτέ πριν ο Παρμενίδης δεν ήταν πιο επίκαιρος.

(c) Φιλοσοφικά Τηλεγραφήματα - Φιλοσοφικός σχολιασμός της επικαιρότητας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...